Industriële processen

Industriële processen zijn mechanische, chemische, elektrische of zelfs fysieke processen die op grote schaal worden uitgevoerd om te helpen bij de productie van een object of items, meestal uitgevoerd in een industriële omgeving. Industriële processen kunnen worden omschreven als de belangrijkste onderdelen van zware industrieën.

Zoals hierboven vermeld, produceren veel industriële processen resultaten die zowel door consumenten als andere industrieën kunnen worden gebruikt. Ze kunnen ook de bron zijn voor de ontwikkeling van nieuwe producten en / of diensten. Sommige industrieën gebruiken het recyclingproces bijvoorbeeld om afvalmaterialen te recyclen en producten te maken, zoals papierpulp. Anderen gebruiken het proces van het winnen van natuurlijke hulpbronnen zoals steenkool en aardolie om producten te maken, zoals benzine.

Er zijn twee hoofdtypen industriële processen. Ze staan ​​bekend als niet-conventionele industriële processen. In een niet-conventioneel industrieel proces wordt een proces uitgevoerd dat een hoge mate van uitrusting of personele expertise vereist. In een conventioneel industrieel proces maakt een proces gebruik van gereedschappen en / of arbeid die direct beschikbaar waren op het moment van uitvoering. Enkele voorbeelden van niet-conventionele processen zijn onder meer aardolieraffinage en aardolietransport. Conventionele processen omvatten processen waarbij fysieke arbeid betrokken is, zoals het graven van putten en het maken van beton, en het gebruik van gespecialiseerde machines zoals graafmachines en bulldozers. Het meest voorkomende type machine dat in een niet-conventioneel proces wordt gebruikt, is een kraan.

In een niet-conventioneel industrieel proces zijn de meest gebruikte materialen staal, koper, cement en aluminium. Het meest gebruikte metaal in een conventioneel proces is ijzer. Het is ook belangrijk op te merken dat, hoewel de meeste niet-conventionele industriële processen metalen en andere materialen gebruiken, ze ook kunststoffen en keramiek kunnen omvatten. De meest gebruikte soorten kunststoffen zijn polyethyleen en PET. PET, of polyvinylchloride, is een synthetisch polymeer dat in veel toepassingen kan worden gebruikt en wordt tegenwoordig beschouwd als een van de meest populaire soorten plastic.

In de industriële processen van conventionele processen zijn er enkele belangrijke materialen die niet kunnen worden gerecycled. Deze omvatten lood, kwik, radioactief afval en ander gevaarlijk afval, evenals giftig afval. Deze materialen moeten op de juiste manier worden afgevoerd. Dit is een van de belangrijkste aspecten van industriële processen. Als deze materialen niet afgevoerd hoeven te worden, worden deze gerecycled.

Industriële processen kunnen van bedrijf tot bedrijf verschillen. Hoewel de meeste bedrijven een aantal van deze technieken gebruiken, kunnen ze ook andere methoden gebruiken. Alle industrieën moeten nieuwe en innovatieve manieren vinden om hun afval te verwijderen en hun ecologische voetafdruk te verkleinen.