Het Belang van brandwerende gipspanelen

Tot op zekere hoogte, het gebruik van brandwerende gipsplaten is een kwestie van gezond verstand: als een paneel als sterk brandwerende geëvalueerd, betekent dat het ook bestand tegen en wegnemen van brand-gerelateerde schade. Deze panelen worden het meest gebruikt in structuren die zijn blootgesteld aan vuur voor een zeer lange tijd.

Brandwerende Gipsvezelplaten

Echter, de meest voorkomende gebruik van deze panelen is in de utiliteitsbouw. Dit is een legitieme praktijk, met name in de bouw, omdat de bouw moet worden goed beheerd. Andere factoren die moeten worden overwogen zijn de bouwvoorschriften van kracht is, hun achtergrond, en de verwachte levensduur van het gebouw.

De eerste en meest fundamentele eisen van het gebouw is de structurele integriteit. Als het werk slecht is gepland of uitgevoerd, en als er zwakke punten, de hele structuur zou kunnen instorten. Natuurlijk, de verschillende componenten in een gebouw hebben verschillende mogelijkheden en sterke punten, dus elk onderdeel wordt geïnstalleerd met een zorgvuldige afweging.

Bijvoorbeeld kan een bepaald brandwerend paneel slechts zeer hoge temperaturen te weerstaan, maar een zekere panel gravures kan een gloeilamp te vangen en toch zijn structurele integriteit te behouden. Een bepaalde voor de bouw zou instorten als gevolg van brand of bepaalde onderdelen niet werden beschermd.

Brandwerende panelen, houtsnijwerk en stenen zijn meestal brandwerend. Alle onderdelen zijn ontworpen om extreme hitte te weerstaan ​​en zal geen werk te beschermen tegen brand. Het publiek wordt beter beschermd dan het grote publiek.

Bovendien rookten extractiesysteem garandeert dat rook niet ontsnapt lob. Echter, niet alle panelen brandwerend zijn. In het algemeen, kunnen deze panelen brandwerend op een bepaalde manier, maar zal niet per se te weerstaan ​​in zijn ergste vorm.

Brandwerende platen zijn verkrijgbaar in diverse verschillende vormen, afhankelijk van hun beoogde doel. Zo zijn er frameloze panelen, die komen in de vorm van panelen die het frame van de ruimte. Deze types van panelen zorgen voor een uitstekende bescherming aan ruimtes die door het publiek worden gebruikt of niet worden gebruikt op alle.

Een tweede type brandwerend gipspaneel is degene die meestal wordt omlijst door een gemanipuleerde houten paneel. Deze frames bevatten gewoonlijk aluminium platen die ofwel polyurethaan of een mengsel van polyurethaan en aluminium zijn. De aluminium plaat is zeer licht in gewicht, maar biedt nog steeds een uitstekende brandwerendheid, zo niet de beste.

Op hetzelfde moment wordt het kader versterkt met geëxtrudeerde aluminium carrosseriedelen, zodat de brandwerendheid wordt gehouden. Het stalen frame kan ook dienen als een steunconstructie. Uiteindelijk is het effect dat een raamwerk gestel kan worden opgebouwd uit staal of aluminium.

In aanvulling op het raamwerk worden de brandwerende platen bedekt met anti-corrosieve coatings. Het materiaal is moeilijk te branden, en de bekleding maakt binnendringen in het paneel weg te branden. Dit is de reden waarom de coating zeer duurzaam en langdurig moet zijn.

Aangezien het absorbeert extreme hitte, het heeft de neiging om te werken voor een langere periode. Deze panelen kunnen gebruikt worden in verschillende soorten gebouwen, zoals ziekenhuizen, studio's, scholen, kantoren, restaurants, winkels, garages, enz. Omdat ze niet hoeven te worden vervangen.

Hoewel het publiek minder dan behaagd met bepaalde voor de bouw praktijken in het verleden, is het goed om te zien dat meer mensen zijn zich bewust van het belang van brandwerende gipsplaten in de utiliteitsbouw. Als de elementen van de openbare veiligheid blijven evolueren, zullen meer mensen beginnen met het onderhoud van dergelijke panelen ook waarderen.

Bouw

Interessante links