Zonne-Onderdak

Solar Shelter is een van de nieuwste schuilplaatsen in de wereld te bouwen. Er zijn verschillende plannen en projecten van verschillende architecten en ontwerpers door de jaren heen, maar dit is anders. Het is een tent met een afgesloten, maar open gebied waar men kan blijven. Dit soort schuilplaats werd gemaakt voor mensen die dakloos zijn of degenen die zijn verloren in de woestijn.

Isolair Onderdak

Op dit moment is gelegen in het dal van het meer van Galilea in Israƫl. Dit is een van de laagste dalen in de wereld. Er zijn enkele goede uitzicht op de zee, evenals een grote bergketen.

Zonne Shelter is eigenlijk een combinatie van verschillende elementen. Ten eerste is er de structuur van de tenten. Daarnaast zijn er andere functies die deze schuilplaats uniek maken.

De buitenste tent is degene die de vijf inzittenden houdt. Het is de enige waarop de bewoners slapen. Een schuilplaats die is ontworpen voor vijf mensen hebben meestal drie niveaus met een derde niveau voor het slapen.

Deze shelter heeft ook een gesloten systeem. Dit betekent dat alle lucht door een opening aan de bovenkant van de overkapping passen. Het idee is dat de innerlijke lucht is fris, schoon en stabiel en de buitenste lucht is droog en gemakkelijk verspreid, zodat de bewoners niet koud te krijgen.

Er is ook een tussendeur. Dit is belangrijk omdat het het ventilatiesysteem kan afsluiten in het asiel in gesloten toestand. Wanneer de deur open is, kan de ventilatie slecht, wat leidt tot rook of stof.

Er is ook een buitenste lijn die naar beneden gaat door het onderdak, het houden van al het natuurlijke lucht bewegen door het asiel. Ook is er een tafel in het midden van het asiel waar de families bij elkaar en praten kan zitten. Zij kunnen ook wensen om dit te gebruiken als een plek om hun voedsel en water te plaatsen.

Er is ook een tv-toestel dat gebruikt kan worden door de families. Moet worden bevestigd aan een batterij zodat deze in wanneer deze wordt ingeschakeld kan worden gestoken.

Elk gezin heeft zijn eigen handvat, een sleutelhanger, een kompas en een windwijzer. Er zijn ook een computer en printer mogelijk te maken voor de communicatie. Het hele gezin hoeft te doen is om informatie over de activiteiten die ze willen deelnemen aan en wat hun plannen zijn voorzien.

De faciliteiten die beschikbaar zijn zal een evenwicht tussen groepsactiviteiten en individuele programma's. Bijvoorbeeld, kan er boeken en een barbeque zijn. Deze dingen zijn meestal beperkt in de tijd, maar een gezin kan altijd gaan op een camping reis met een ouder.

Zoals u kunt zien, heeft de wereld van de schuilplaatsen veranderd in een heel speciale manier. Solar Shelter biedt mensen die zijn verloren of die dakloos zijn een huis.

Bouw

Interessante links