Aanwezigheidsmelder

Gebruik van de aanwezigheidsmelder

Een aanwezigheidsmelder is een zeer nuttige uitvinding, die vaak in onderzoeksfaciliteiten wordt gebruikt om de aanwezigheid van gevaarlijke stoffen in gebouwen op te sporen. Deze detectie-inrichting werkt door het detecteren van het contact tussen twee geleiders wanneer twee elektrische componenten (genaamd "interlock" elektrische terminologie) in dichte nabijheid van elkaar.

De vergrendeling wordt gebruikt voor het koppelen van een paar circuitgeleiders een circuit dat stroom die daartussen is gevormd. Elke interferentie met de stroom creëert een elektrisch signaal dat wordt opgepikt door de aanwezigheidsmelder.

Aangezien de aanwezigheid detector gevoelig voor veranderingen in stroom, is het noodzakelijk om te bepalen wanneer twee elektrische componenten in contact, zelfs als ze niet in keten of net aanligt. Een goed voorbeeld is het relais dat de elektrische stroom relais in huis.

Dit is een zeer eenvoudige en goedkope inrichting die werd gebruikt in de inwendige schakeling van het huis. Omdat het een relais genereert ook een zeer duidelijke elektrisch signaal wanneer een van de vergrendeling contacten geraakt door een andere elektrische component.

Zodra er een dergelijk contact, de detectie-inrichting begint een elektrisch signaal. Het signaal kan de aanwezigheid van een elektrisch onderdeel, een spanning, of zelfs een combinatie van beide zijn. Bij een reeks contacten, zal het een speciale elektrisch signaal te genereren wanneer meer dan één van hen in contact komt.

Een ander voorbeeld van een aanwezigheidsmelder een trackingsensor gebruikt voor het detecteren en markeer bepaalde soorten kernmateriaal. Dit is een zeer veelzijdig en kosteneffectief uitvinding, omdat het elk type van radioactief materiaal, niet alleen uranium en plutonium kan detecteren.

Gebruik een aanwezigheidsmelder kunnen onderzoekers nu bijhouden van een bepaald type kerncomponenten. Zij kunnen nu gebruik maken van deze technologie om een ​​reeks van gevaarlijke nucleaire materialen op te sporen van de metro naar de oppervlakte om ergens tussenin.

Nu dat wetenschappers hebben de mogelijkheid om verschillende types van radioactieve elementen te controleren, zijn er belangrijke praktische toepassingen van deze ontdekking. Deze omvatten het opsporen van besmetting bij militaire bases of een andere plaats waar wapens of nucleair materiaal worden bewaard en onderhouden.

Verder detecteren van straling en andere chemische verontreinigingen te voorkomen dat per ongeluk vrijkomen van kernmateriaal. Radon gas is een van de meest voorkomende radioactieve verontreiniging die aanwezig is in het huis.

Als voorbeeld, wanneer deze gassen zich voordoen in onze huizen die ze kunnen leiden tot bepaalde vormen van kanker te laten plaatsvinden. In antwoord op deze, zijn er veel programma's geweest om radioactieve verontreinigingen te elimineren in onze huizen.

Een ander wetenschappelijk gebruik van de aanwezigheidsmelder heeft te maken met de detectie van chemische verontreinigingen. Wetenschappers hebben ontdekt dat bepaalde chemische stoffen kan vasthouden aan metalen, waardoor ze een ongewenste oxide-achtige oppervlak te ontwikkelen.