Inbraakdetectie Systeem

Wat Is een Intrusion-Detection-Systeem?

Een Intrusion Detection System, ook wel bekend als IDS of Intrusion Detection en Prevention System, is een zekerheid apparaat dat detecteert en verwijdert ongeautoriseerde toegang tot de veiligheid van het netwerk. Intrusiedetectiesystemen is opgenomen in de omtrek van het gebouw en binnen de structuur van het gebouw zelf. Het inbraakdetectiesysteem zelf is een netwerk van sensoren die strategisch hele gebouw worden geplaatst. De sensoren zenden radiosignalen, die worden gedetecteerd door de Inbraakdetectiesysteem zelf.

Het inbraakdetectiesysteem werkt via de volgende stappen: triangulatie van het ontvangen signaal van de sensoren, en afhankelijk van de mate van binnendringen, ofwel bevestigen of weigeren van toegang tot het netwerk. Bij het detecteren van ongeoorloofde toegang tot het netwerk van de Intrusion Detection System, zal een brandalarm afgaan.

Elke Intrusion Detection System heeft een alarm. Veel gebruikte alarmen voor het huis zijn onder andere:

Terwijl de meerderheid van Intrusion Detection Systems iets met elkaar gemeen hebben, zijn er enkele opmerkelijke verschillen tussen deze twee technologieën. Hoewel elk heeft zijn eigen gebruik en functie, deze apparaten hebben ook een aantal belangrijke verschillen.

De Intrusion Detection systeem dat gebruik maakt rookmelders wordt vaak een alarmsysteem. Een inbreker Alarm maakt gebruik van infrarood camera's en detectoren om rook te detecteren, of andere vormen van ongewenste en gevaarlijke gassen. Inbraakalarm zijn ingesteld om een ​​alarm op bepaalde vaste tijden die vooraf zijn bepaald.

De meest voorkomende manier om het opzetten van een inbraakalarm is om ze in te stellen in de nabijheid van elkaar. Dat is logisch, want de rook is de belangrijkste oorzaak van inbraken.

Bij gebruik van een alarmsysteem, de Intrusion Detection System maakt ook gebruik van rookmelders. Ze alleen geluid een alarm als de sensors zijn geactiveerd, dan wanneer zij rook te detecteren van de sensor zelf.

Sommige Intrusion Detection Systems heeft geen detectors at all. In dit geval is een speciaal ontworpen knop gebruikt om het systeem te omzeilen. Dit staat bekend als een Push-To-Activate knop.

Veel IDS'en een bepaalde frequentie, zoals 45,000Hz. Deze frequentie wordt vaak gebruikt voor outdoor residentieel gebruik, echter, zoals een inbraakalarm dat de 45,000Hz frequentie gebruikt is bekend dat het geen effect op de rook hebben, is het vaak gebruikt in gevallen waarin er geen rook aanwezig is.

Zelfs met een inbraakalarm dat niet geschikt is voor het opsporen van rook, zijn sommige bedoeld om rook te detecteren van de infrarode camera en er geen behoefte meer te worden veroorzaakt door rook. Het is gewoon een kwestie van de juiste software in de Intrusion Detection System en de juiste hardware geïnstalleerd.

Zoals hierboven vermeld, zijn inbraakmelding vaak ingesteld om af te gaan op bepaalde tijden. Deze alarmen zijn over het algemeen ingesteld om af te gaan wanneer rook wordt gedetecteerd of wanneer een slot wordt geopend.

Inbraakalarm is een van de meest populaire systemen op de markt vandaag. Maar voordat u een inbraakalarm te kopen, zorg ervoor dat u precies weet wat u zoekt en kunt u precies vertellen wat voor soort technologie die u krijgt.